ԵՐԵՎԱՆ, ՀՈՒՆԻՍԻ 9, 24News
Սնկից թունավորումներից և հետագա բարդություններից խուսափելու նպատակով ԱՆ հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոնը քաղաքացիներին ևս մեկ անգամ հորդորում է.
սննդում չօգտագործել անհայտ ծագման սունկ.
չհավաքել սունկ ճանապարհների եզրերից.
ուտելու և թունավոր սունկը տարբերակելու համար հիմք չընդունել նկարները, քանի որ թունավոր սնկերը շատ հաճախ աճում են ուտելի սնկերի մոտ և կարող են արտաքին տեսքով շատ նման լինել միմյանց.
ուտելու և թունավոր սունկը տարբերակելու համար հիմք չընդունել ժողովրդական առասպելները, ըստ որոնց թունավոր սնկերին չեն մոտենում միջատները և այլ կենդանիները, կամ եփելու ընթացքում արծաթը սևանում է և սևացնում է սնկային արգանակը.
չուտել հում սունկ.
երեխաներին չկերակրել սնկով.
աղեստամոքսային համակարգի խնդիրներ ունեցող մարդկանց խորհուրդ չի տրվում սննդում օգտագործել սունկ.
սնկի հետ չօգտագործել ալկոհոլ, քանի որ այն ակտիվացնում է մի շարք թունավոր նյութեր.
թարմ սնկերը 1 օրից ավելի չպահել նույնիսկ սառնարանային պայմաններում.
չզբաղվել ինքնաբուժմամբ:
--00--ԱԹ